Tove Olsson

Saftig sockerkaka med kardemumma
Klassisk sockerkaka är ju så gott och underskattat tycker jag. 
Något jag själv väldigt sällan bakar men när jag väl gör det, inte ångrar en sekund 😋
Denna är spetsad med kardemumma och lite extra socker, så den smakar som en kardemummabulle! 
En absolut favorit. 
SOCKERKAKA
Ugn 175 grader över och undervärme
 
75 g smör, smält
100 g mjölk (1 dl)
150 g ägg (ca 3 st)
270 g strösocker (3 dl)
6 g vaniljsocker (2 tsk)
6 g kardemumma (2 tsk)
10 g bakpulver (2 tsk)
180 g vetemjöl (3 dl)
 
ca 3 msk extra socker + några tsk kardemumma
 
GÖR SÅHÄR:
1. Smält smör och blanda med mjölken och låt svalna lite.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
3. Ha i smörblandningen och rör om.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Vänd i med en slickepott.
5. Smöra och (bröa om man vill) formar eller en stor form och fyll med 1/3 smet, strö över lite socker och kardemumma och fyll sedan med 1/3 till och gör samma sak, fyll på med resten av smeten och toppa med lite socker och kardemumma. 
6. Baka i mitten av ugnen i ca 40 min tills kakan fått en gyllene färg och en provsticka är helt torr.
7. Vänd sockerkakan direkt efter den kommit ut ur ugnen men låt kakan svalna i formen.

Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där!😊 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress