Klassisk sockerkaka är ju så gott och underskattat tycker jag.

Något jag själv väldigt sällan bakar men när jag väl gör det, inte ångrar en sekund 😋


En absolut favorit.

SOCKERKAKA
Ugn 175 grader över och undervärme
75 g smör, smält
100 g mjölk (1 dl)
150 g ägg (ca 3 st)
270 g strösocker (3 dl)
6 g vaniljsocker (2 tsk)
6 g kardemumma (2 tsk)
10 g bakpulver (2 tsk)
180 g vetemjöl (3 dl)
ca 3 msk extra socker + några tsk kardemumma
GÖR SÅHÄR:
1. Smält smör och blanda med mjölken och låt svalna lite.
2. Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt.
3. Ha i smörblandningen och rör om.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver och mjöl och sikta ner i smeten. Vänd i med en slickepott.
5. Smöra och (bröa om man vill) formar eller en stor form och fyll med 1/3 smet, strö över lite socker och kardemumma och fyll sedan med 1/3 till och gör samma sak, fyll på med resten av smeten och toppa med lite socker och kardemumma.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 40 min tills kakan fått en gyllene färg och en provsticka är helt torr.
7. Vänd sockerkakan direkt efter den kommit ut ur ugnen men låt kakan svalna i formen.
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där!😊
0