Tove Olsson

Banoffee paj
Banoffee paj är en stor favorit hos mig.
Denna paj går fort att slänga ihop och kräver inte så många ingredienser. 
Jag verkligen älskar kombinationen kola, banan och grädde!
Denna gång gjorde jag egen kola istället för att använda kokad kondenserad mjölk och det blev jättebra. Men det går precis lika bra med dulce de leche. 
PAJSKAL: 
200 g digestivekex (1/2 paket) 
100 g smält smör 

GÖR SÅHÄR: 
1. Smält smöret.
2. Mixa kexen i en matberedare till ett fint smul. 
3. Ha i smöret och mixa igen. 
4. Tryck ut kexsmulorna i en pajform eller tartelettering och tryck till jämnt med en sked.
5. Baka på 180 grader i ca 10 min, låt svalna. 

KOLA:
175 g smör
180 g socker (2 dl)
300 g grädde (3 dl)
70 g ljus sirap (1/2 dl)

GÖR SÅHÄR: 
1. Väg upp alla ingredienser i en kastrull. Koka på medelvärme under omrörning tills kolan når ca 118-120 grader. Det är lite av en smaksak hur hård kola man vill ha.
2. Häll över botten och låt svalna, ställ sedan i kyl. 
3. Skiva bananerna ganska tunt och lägg över kolan. 
4. Vispa grädden ganska löst och spritsa ut över bananerna. 
5. Dekorera och servera direkt. 
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där 😊