Tove Olsson

Kolakakor med inbakad mjölkchoklad
Briljant idé som jag såg hos Fridasvegobak. 
Degen av kolakakor i två lager med inbakad choklad. 
Gjorde 2 varianter, en med chokladsmak och en med vanlig kolakakdeg. Mycket goda och uppskattade bägge två. 
Dessa kakor bakas direkt i en ugnsform så man behöver inte snitta dem så det går väldigt fort att slänga ihop. 
Mitt bästa recept på kolakakor tillsammans med mjölkchoklad = dröm <3
 
KOLAKAKOR: 
Ugn 175 grader över och undervärme
 
200 g smör
180 g socker (2 dl)
40 g vaniljsocker (lite mer än 1/2 dl)
160 g ljus sirap (lite mer än 1 dl)
240 g vetemjöl ( 4 dl) (FÖR CHOKLADKAKOR, BYT UT 1/4 AV MJÖLET TILL KAKAO, ALLTSÅ 60 G)
10 g bakpulver (2 tsk)
200 g mjölkchoklad
 
GÖR SÅHÄR:
1. Vispa smör, socker, vaniljsocker och sirap fluffigt. 
2. Tillsätt mjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tag hälften av degen och tryck ut i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 20x20 cm. 
4. Hacka mjölkchokladen i grova bitar och strö ut över degen. 
5. Toppa med mer deg och täck chokladen.
6. Grädda mitt i ugnen tills de blivit gyllenbruna i ca 10-15 minuter.
7. Låt svalna och skär sedan i bitar. 
Glöm inte att följa mig på instagram: tovespatisserie heter jag där :)