Tove Olsson

Macarons med passionstryffel
Macarons! 
Mångas mardröm att baka men det behöver inte vara så svårt. Med detta recept blir macronerna perfekta varje gång. Det enda som behövs är lite noggrannhet. 
Man kan variera smakerna i oändlighet med olika tryfflar och krämer men just detta recept är en vit passionstryffel som smakar magiskt. 
Jättefräscht och inte supersött som det så ofta blir med de söta mandelkakorna. 
Våga prova detta!
MACARONS: 
140 grader, sänk till 130 grader
150 g socker 
50 g vatten 
55 g äggvita 
15 g socker
150 g mandelmjöl 
150 g florsocker 
55 g äggvita 
 
GÖR SÅHÄR: 
1. Koka socker och vatten till 116 grader. Om man vill färga macaronsen kan man ha i pastafärg i sockerlagen.
2. När sockerlagen är ca 110 grader kan du börja vispa äggvita och socker till ett skum. 
3. Strila i sockerlagen när den nått 116 grader i en tunn stråle samtidigt som du vispar på full hastighet. 
4. Vispa på hög hastighet tilla marängen är tjock och fluffig och dra sedan ner hastigheten och låt gå kall. 
5. Mixa mandelmjöl och florsocker fint i en matberedare. Tillsätt sedan äggvitan och mixa till en kräm.
6. Ha i en tredjedel av marängen i mandelmixen och vänd ihop i stora drag med en slickepott. Tillsätt en del till med maräng och rör ihop. Ha i den sista marängen och rör väl ihop. 
7. Lägg smeten i en spritspåse som har en liten rund tyll. Spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper, se till att ha bra mellanrum mellan kakorna. 
8. Banka plåten lätt i bordet och låt stå och torka i ca 15 min. 
9. Baka på 140 grader, sänk sedan temperaturen till 130 när kakorna går in. Och baka dem i 13 min. Ta ut direkt och låt svalna på plåten. Para ihop kakorna 2 och 2 och välj de med samma storlek.
10. Fyll upp en spritspåse med valfri tyll och spritsa på passionstryffeln på hälften av alla kakor. Lägg på en annan och tryck ihop. 
 
PASSIONSTRYFFEL 
50 g passionsjuice utan kärnor
10 g glykos (1 msk)
100 g grädde (1 dl)
235 g vit choklad
25 g smör 
lite citronjuice 
 
GÖR SÅHÄR
1. Koka upp passionsjuice, grädde och glykos. 
2. Häll över chokladen och rör med slickepott. 
3. Ha i smöret och mixa slätt.
4. Tillsätt lite citronjuice och rör om. Tätplasta och låt stå ett par timmar i rumstemperatur. 
 
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där 😊