Tove Olsson

Kärleksmumsbrownies med mjölkchoklad glasyr
Är du som jag som älskar kombinationen kaffe och choklad? Då behöver du inte leta längre efter de perfekta fikat. Dessa kladdiga brownies med ett tjockt lager kaffeglasyr med mjölkchoklad är så goda.
Jag har alltid älskar kärleksmums och speciellt glasyren ❤ 
Dessa smakar precis som kärleksmums men med en chokladig kladdig brownie istället för mjuk kaka. 
Så goda att äta som de är eller med lite grädde och kanske hallon. 
Helt klart värda att testas! 
 
CHOKLADBROWNIE:
Ugn 160 grader
150 g smör
100 g mörk choklad, smält (går bra med mjölkchoklad med)
250 g strösocker (2,75 dl)
100 g ägg (2 st)
70 g kakao (1,5 dl)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
70 g vetemjöl
 
GÖR SÅHÄR:
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt smälta.
2. Tillsätt socker och rör om.
3. Ha i ett ägg i taget och rör mellan varje.
4. Vänd ner resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Fyll upp en form ca 20x20 cm klädd med bakplåtspapper. 
5. Baka i ca 15-18 min i mitten av ugnen. Den ska få ett täcke på toppen men vara kladdig i mitten. Låt svalna.
 
MJÖLKCHOKLADGLASYR:
150 g god mjölkchoklad
30 g kakao (ca 4 msk eller en knapp dl) 
30 g starkt bryggt kaffe (2 msk)
90 g florsocker (1,5 dl)
100 g rumstempererat smör 
 
Ca 100 g kokosflingor
 
GÖR SÅHÄR: 
1. Smält chokladen i ett vattenbad. 
2. Tillsätt kakao och kaffet och rör om. 
3. Vispa ner florsockret med en ballongvisp och ha till sist i smöret och låt smälta ihop helt. 
4. Bred glasyren över kakan och strössla över kokosflingor. 
5. Låt stelna i kylen och skär sedan i rutor med en vass kniv. 
6. Tag ut från kylen ca 20 min innan servering och servera med grädde eller glass och gärna hallon. 
 
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där :)