Tove Olsson

Halloweencupcakes
Titta vilka söta cupcakes man enkelt kan göra av vilka muffins eller cupcakes som helst!
Detta är det vanliga recepetet på min saftiga morotskaka toppat med syrlig färskostfrosting. 
Jag har spritsat ett enkelt pumpamönster med en stjärntyll och färgat frostingen med pastafärg och sedan dekorerat med lite grön marsipan.
Jätteenkelt och fint halloweenpyssel :)
Receptet på min morotskaka kommer här. Jag har bakat dem i silikonformar i muffinsplåt, det kan vara bra att använda muffinsplåt då de lätt rinner ut annars. 
Detta recept blir ca 30 muffins, det går bra att dela receptet om man vill ha färre. 
 
MOROTSKAKA
Ugn 175 grader över och undervärme
165 g rapsolja (ca 1,5 dl)
165 g smör, rumsvarmt
375 g socker (ca 4 dl, något mer)
300 g riven morot
210 g ägg (ca 4 st)
330 mjöl (ca 5,5 dl)
4 g bakpulver (ca 1 tsk)
4 g bikarbonat (ca 1 tsk)
3 g salt (1/2 tsk)
1,5 g muskot (ca 1 tsk)
3 g kanel (1,5 tsk)
 
GÖR SÅHÄR:
1. Vispa ihop olja, smör och socker med vingen på en hushållsassistent till en jämn smet. Låt verkligen smöret och oljan gå ihop, det tar ett par minuter. 
2. Ha i morötterna och låt gå ihop till en jämn smet.
3. Ha i äggen lite i taget under fortsatt omrörning.
4. Väg upp alla torra ingredienser och sikta i, lite i taget på lägsta hastighet. Gå i med mjöl i 4-5 omgångar och låt sedan smeten bli jämn och fin utan att överarbetas.
5. Häll upp smeten i muffins eller cupcakesformar till ungefär 2/3 med hjälp av en glasskopa och baka i muffinsplåt.
6. Baka i mitten av ugnen i ca 20 min. Börja med 15 och kolla till då och då. Känn med en provsticka, den ska vara helt torr när den kommer ut.
7. Ta ut ur ugnen och låt svalna på plåten.
 
FÄRSKOSTFROSTING
200 g smält smör
400 g färskost, tex Philadelphia
365 g florsocker (ca 6 dl)
18 g vaniljsocker (3 msk)
4 g citronzest (ca 1 citron)
 
GÖR SÅHÄR: 
1. Smält smöret, låt de svalna en aning.
2. Vispa ihop färskost med florsocker, vaniljsocker och zest med elvisp. Bara så det precis går ihop. Det kommer bli väldigt löst men det gör ingenting, det fixas senare.
3. Här kommer magin. Ha i lite av de smälta smöret i taget under vispning och se hur frostingen blir tjock, krämig och helt fantastisk. Inga klumpar av färskost eller socker, bara en helt slät frosting. 
4. Tillsätt pastafärg och vänd ner i frostingen, undvik att vispa mer. Spritsa ut frostingen på muffinsen med en stjärntyll genom att först spritsa en liten blomma och sedan spritsa nerifrån och upp likt en pumpa.
5. Forma dekoration av tex marsipan och lägg på.
6. Servera och njut.
Glöm inte att följa mig på instagram: tovespatisserie heter jag där :)