Tove Olsson

Trillingnöt
Denna lilla pralin är ju så enkel att göra och smakar så gott! 
Jag tycker att det känns lyxigt att servera hemgjorda trillingnötter på julafton eller adventsfikat. Man ser att dem är gjorda med omtanke även fast de är väldigt enkla att göra. Dessa tycker jag är en perfekt present att ge bort till någon man tycker om. Packa i en liten cellofanpåse och knyt ett fint band runt.
TRILLINGNÖT
300 g mjölkchoklad av god kvalitet
ca 200 g rostade hasselnötter 

GÖR SÅHÄR
1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelvärme. Skaka om pannan ofta för det bränns lätt. När nötterna fått lite färg, gnugga bort skalet genom att lägga in nötterna i en kökshandduk och gnugga. 
2. Smält chokladen i mikro med 30 sekunders intervaller och häll upp i en spritspåse. 
3. Spritsa ut små klickar med choklad på ett bakplåtspapper med ganska stora mellanrum. 
3. Lägg på tre nötter på chokladen och se till att dem limmas fast. Spritsa sedan på mer choklad så att alla nötter täcks.
4. Låt chokladen stelna lite i kylen innan du spritsar över lite mer choklad över varje pralin så det blir ett randigt mönster. Låt stelna i kylen och servera sedan. 

Glöm inte att följa mig på instagram också, tovespatisserie heter jag där. 😊


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress