Tove Olsson

Pepparkaksdeg
Hemgjord pepparkaksdeg! Så enkelt och gott att göra, plus att man får mycket mer för pengarna! 
Detta recept är supergott, testa redan idag vetja.
Degen håller sig bra plastad i kylen i flera veckor så en stor sats klarar sig till jul om man vill börja redan nu 😋
PEPPARKAKSDEG: 
285 g smör
340 g socker (knappt 4 dl)
715 g vetemjöl (11-12 dl)
8,5 g bikarbonat (lite mer än 1,5 tsk)
8,5 g kanel (nästan 3 tsk)
6 g ingefära (ca 2 tsk)
4 g nejlika (ca 1,5 tsk)
4 g kardemumma (ca 1,5 tsk)
200 g mörk sirap (ca 1,5 dl)
145 g vispgrädde (ca 1,5 dl)
 
GÖR SÅHÄR: 
1. Kör ihop smör, socker, mjöl och kryddor i en bakmaskin med vinge.
2. Tillsätt sedan sirap och grädde pö om pö.
3. Knåda ihop till en fin deg. 
5. Plasta och förvara i kyl hela julen och plocka fram och baka när suget faller på. 
6. Baka på 200 grader i 7-9 minuter och låt svalna på plåten.
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där 😊



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress