Supersnabb och god dessert till tex påskdagen.

Älskar pannacotta och framförallt vanilj och vad passar bättre än lite syrlig mango till det?
Den här desserten slänger du ihop på nolltid och sen får den sätta sig i kylen.

VANILJPANNACOTTA:
2 gelatinblad
300 g grädde
20 g socker (4 tsk)
1 vaniljstång
GÖR SÅHÄR:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
2. Koka upp grädde, socker och vanilj.
3. Tillsätt gelatinet och låt smälta.
4. Häll upp pannacottan i pajskalet och låt svalna lite, kyl sedan i några timmar.
MANGOGELÉ
250 g fryst mango
10 g socker (2 tsk) eller efter smak
1 gelatinblad (går att göra utan gelatin för en mer krämliknande konsistens)
ev lite vatten om purén blir för tjock
GÖR SÅHÄR:
1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
2. Koka upp mango och socker.
3. Mixa slätt och sila sedan tillbaka i en kastrull.
4. Värm på igen och smält ner gelatinet.
5. Häll gelén över pannacottan och kyl igen.
6. Dekorera med påskens restgodis och njut.

Glöm inte att följa mig på instagram: tovespatisserie heter jag där :)
Marie
Blev så bra och tog lite kanel i mangon, mums. Fungerar att använda sötningsmedel också men ta lite mindre (har diabetes typ 1). Blev glad att jag hittade din sida med bra recept och ditt fina namn - heter också Tove men har tilltalsnamnet Marie.
Svar:
Tove Olsson
1