Tove Olsson

Strasskakor med hallonsylt
Min son fyllde 1 år förra veckan och i helgen hade vi kalas. Det blev lite småkakor och bland annat dessa kakor fyllda med hallonsylt. 
Fina blir de också när man spritsar ut dem. 
Snabba att både äta och göra är de också, och väldigt enkla. 
Det perfekta receptet att baka en grå söndag. 
 
STRASSKAKOR
Ugn 175 grader
240 g rumsvarmt smör
90 g florsocker
10 g vaniljsocker (2 tsk)
250 g vetemjöl
1 dl hallon eller valfri sylt
 
GÖR SÅHÄR: 
1. Vispa smör, socker och vaniljsocker riktigt fluffigt med elvisp eller hushållsassistent.
2. Ha i mjölet och låt bli en jämn deg. 
3.  Spritsa kakor med en ganska stor stjärntyll och gör ett litet hål med tex en slev och spritsa sedan i lite hallonsylt. 
4. Baka på 175 grader över och undervärme i ca 10-15 min. 
 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress