Tove Olsson

Fudgebrownies med bitar av kola
Brownies. 
Vem älskar egentligen inte brownies? 
Maffiga, sega och saftiga med stora bitar av choklad och kola. Det kan ju liksom inte bli bättre.
Det här är det ultimata receptet för superenkla och jättesnabba fudgeliknande brownies, ett perfekt recept inför helgen.
Innan gräddning stack jag ner några bitar av Werthers mjuka kola, det blev så gott! 
FUDGEBROWNIES:
Ugn 175 grader
100 g mjölkchoklad
125 g mörk choklad
150 smör
250 g socker (ca 2,5-3 dl)
2 ägg
2 tsk vaniljpasta eller pulver
90 g mjöl (1,5 dl)
30 g kakao (3/4 dl)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Ca 10 st Werthers mjuka kola i bitar
 
GÖR SÅHÄR: 
1. Dela upp chokladen, smält den ena hälften och hacka den andra i små bitar. 
2. Smält smöret och vispa ihop med socker och vanilj med elvisp till en fluffig smet.
3. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
4. Vänd ner den smälta chokladen.
5. Sikta i de torra ingredienserna, mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd med stora tag ner dem i smeten. De ska precis gå ihop. 
6. Vänd ner den hackade chokladen. 
7. Dela kolan i 3 bitar och stick ner i brownien.
8. Fyll en (gärna fyrkantig) bakplåtspappersklädd form med smeten och baka i 20-22 minuter i mitten av ugnen.
9. Låt svalna och ställ i kylen till nästa dag eller ät direkt med en kula vaniljglass eller grädde. 



Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress