Sega marängskålar fyllda med syrlig lemoncurd, lättvispad grädde och färska bär.

Maräng ändå.
Ett väldigt enkelt sätt att skapa en god sommardessert av. 2 ynka ingredienser är ibland de enda som behövs - äggvita och socker. Och sen kan man toppa med det man känner för, tex sina favoritbär och vispgrädde.

Jag har bakat dessa i miniformat i muffinsformar men det går lika bra att spritsa ut korgar på bakplåtspapper, stora eller små.

PAVLOVA ca 12 stycken små
Ugn 170 grader över och undervärme(ca 160 varmluft) - sänk till 120 grader (ca 100 varmluft).
100 g äggvita (3 äggvitor)
180 g strösocker (2 dl)
1 tsk maizena
1 tsk maizena
0,5 tsk citronsaft
GÖR SÅHÄR:
1. Börja med att sätta ugnen på 170 grader (ca 160 varmluft) och ställ upp muffinsformar i en muffinsplåt eller preppa ett bakplåtspapper på plåt.
2. Vispa upp äggvitorna med en liten del av sockret till ett fluffigt skum. Tillsätt sedan sockret pö om pö under vispning tills dess att sockerkristallerna smält. Du ska inte känna några korn när du tar smeten mellan fingrarna.
3. Vänd i maizena och citronsaft.
4. Fyll upp marängen i en spritspåse och spritsa upp muffinsformarna eller spritsa ut två eller fler stora rundlar på bakplåtspapper. Gör sedan en lite grop med baksidan av en sked.
5. Sänk ugnen till 120 (100 varmluft) och ställ in plåten mitt i ugnen och baka sedan 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar tills ugnen är kall.
LIMEMARINERADE JORDGUBBAR
250 g jordgubbar
saft från 1 lime
skal från 1 lime
socker efter smak
GÖR SÅHÄR:
Dela jordgubbarna i 4 delar och lägg i en skål. Pressa över limesaft och rivet skal och blanda runt med socker. Låt stå en stund.
MONTERING:
Pavlova
Lemoncurd
Limemarinerade jordgubbar
ca 200 g vispgrädde
Färska bär
Citronmeliss
Spritsa lemoncurd (recept kommer, länk) i hålet på marängerna, lägg på några skedar med jordgubbar och toppa med lättvispad grädde, rivet limeskal och färska bär!
Glöm inte att följa mig på instagram för att inte missa något. tovespatisserie heter jag där! 😊
0