Tove Olsson

Rårörd vaniljkräm
Här kommer ett recept på en snabb rårörd vaniljkräm att servera till sommarens alla pajer. 
En perfekt blandning av grädde och vaniljkräm när man inte har tid att koka en riktigt vaniljkräm men inte vill ha bara vanlig grädde.
RÅRÖRD VANILJKRÄM 
200 g grädde (2 dl)
40 g äggula (ca 2 st)
1 msk råsocker 
1 msk strösocker
1 nypa vaniljpulver 
 
GÖR SÅHÄR:
1. Vispa äggulorna, sockret och vaniljen till ett fluffigt skum. 
2. Vispa grädden i en annan skål ganska fast. 
3. Vänd i äggsmeten i grädden med slickepott och krämen är klar. 
4. Servera direkt. Om man har krämen i kylen så behöver den vispas upp igen innan den ska ätas för de blir lös efter en stund i kylen. 


Glöm inte att följa mig på instagram för att inte missa något. tovespatisserie heter jag där! 😊
 

 
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress