Tove Olsson

Brownie med salt kola och vispad hallonpannacotta
Den här kakan var precis lika god som den låter. 
Kladdig brownie, salt och söt kola och frisk pannacotta med fräsch hallonsmak.
Detta recept går ganska fort att göra men kolan behöver svalna i rumstemperatur ett tag och pannacottan behöver svalna men under tiden kan man städa köket eller så :)
Pannacottan kan med fördel göras dagen innan så den hinner sätta sig ordentligt.
BROWNIE: 
Ugn 175 grader över och undervärme (ca 160 varmluft)
175 g smör
225 g socker (2,5 dl)
40 g kakao (1 dl)
70 g sirap (1/2 dl)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
150 g ägg (ca 3 st)
180 g mjöl (3 dl)
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en form ca 22x18 cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ihop smör, socker, kakao, sirap och vaniljsocker med elvisp. 
3. Tillsätt äggen och vänd i mjölet.
4. Fyll upp formen och baka i mitten av ugnen i ca 30-35 min. Låt svalna helt i formen.
 
SALT KOLA: 
100 g smör
200 g grädde (2 dl)
270 g socker (3 dl)
140 g ljus sirap (1 dl)
1 tsk flingsalt
 
GÖR SÅHÄR:
1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla ingredienser förrutom saltet. 
2. Koka upp och sjud sedan under omrörning till ca 120 grader, använd en termometer.
2. Häll kolan över brownien och strö över flingsalt. Låt stelna.
 
HALLONPANNACOTTA: 
250 g grädde (2,5 dl)
110 g hallon 
5 g socker (1 tsk)
4 g gelatin (2 gelatinblad)
 
GÖR SÅHÄR:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp grädde, hallon och socker. Ta från plattan och smält ner gelatinet.
3. Mixa sedan och sila.
4. Tätplasta och kyl sedan i några timmar. Vispa upp med elvisp innan användning.
MONTERING:
1. Skär brownien i rektangulära bitar i önskad storlek.
2. Spritsa på pannacottan och dekorera med hallon och kanske nåt strössel. 
3. Jag använde en rund ganska liten tyll och spritsade i ett vevande mönster runt.
Haha så dålig förklaring, får visa istället. :) 


Glöm inte att följa mig på instagram för att inte missa något! tovespatisserie 🤓 


 
 




Anna-Kairn

Åååååh! Allt jag tycker om i en och samma bakelse :)
Mums!

Svar: Härligt, samma här! Hoppas den ska smaka 😋
Tove Olsson

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress