Små och naggade goda kolabitar med mördeg, kola och choklad.

Spröd mördeg, lite salt seg kola och sedan ett lager av mjölkchoklad. Alltså sååå gott! Dessa små bitargör jag ofta som helggodis.

ugn 175 grader över och undervärme
65 g florsocker
130 g mjöl
0,5 g salt
65 g smör
25 g ägg
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda ihop alla ingredienser utom ägg i en matberedare. Tillsätt ägg och blanda lite mer till en deg.
2. Pappra en form och tryck ut degen, den jag använde var 20x30 cm.
4. Nagga botten lätt med en gaffel och baka 10-15 min tills den har en gyllene färg. Låt svalna.
KOLA
175 g smör
180 g socker (2 dl)
300 g grädde (3 dl)
70 g ljus sirap (1/2 dl)
salt
200 g mjölkchoklad att toppa med
Flingsalt om man vill
GÖR SÅHÄR:
1. Väg upp alla ingredienser i en kastrull. Koka på medelvärme under omrörning tills kolan når ca 118-122 grader. Det är lite av en smaksak hur hård kola man vill ha.
2. Häll kolan över den avsvalnade botten och låt svalna, ställ sedan i kyl i ett par timmar.
3. Smält chokladen och häll över. Gör eventuellt något mönster och toppa med flingsalt. Kyl igen.
4. Tag ut ur kylen ca 20 min innan du ska skära för att kunna skära jämna fina bitar.
5. Förvara i kyl, men går även jättebra att frysa.
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där :)
0