Okej så dessa blondies med kanelbullesmak blev sååååå goda!
Jag fick inspiration på instagram och gjorde sedan dessa.

En saftig, lite kladdig blondiebotten med kanel och kardemummasmak, ett lite krispigt kaneltäcke av smör och socker och sedan färskostglasyr på. Riktigt gott och snabbakad kaka om man inte orkar eller har tid att baka bullar.

Kaneltäcket i mitten blir lite krispigt i ugnen och smakar så gott.

Jag pudrade på lite kanel vid servering.

KANELBULLEBLONDIES
160 g rumstempererat smör
165 g rörsocker eller farinsocker (lite mer än 1,5 dl)
100 g socker (ca 1 dl, lite mer)
100 g ägg (2 st)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
210 g vetemjöl (ca 3,5 dl)
3 g kanel (1 tsk)
3 g kardemumma (1 tsk)
En nypa salt
KANELTÄCKE
55 g smält smör
70 g socker
10 g kanel (2 msk)
GÖR SÅHÄR:
Ugn 170 grader
1. Vispa smör och socker riktigt fluffigt med elvisp.
2. Tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan.
3. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
4. Häll ned smeten (som blir ganska tjock) i en bakpappersklädd form som är ca 20x20 cm eller liknande.
5. Smält smöret till kaneltäcket och rör i socker och kanel.
6. Häll över blondiesmeten och baka sedan i mitten av ugnen i ca 20-30 min. Den ska vara mjuk men inte kletig. Låt svalna något.
GLASYR
110 g färskost, tex Philadelphia
60 g rumstempererat smör
250 g florsocker (för lösare glasyr, ta mindre socker) Typ 200 g om man vill att det ska flyta ut mer.
15 g citronsaft (1 msk)
GÖR SÅHÄR:
1. Vispa färskosten med smöret och sikta sedan ner florsockret. Vispa ihop allt med elvisp till en fluffig smet. Tillsätt citronsaften och vispa lite till.
2. Häll frostingen över kakan och bred ut lite.
3. Ställ in kakan i kylen i några timmar och dela sedan i fina bitar.
4. Ta ut bitarna ur kylen en stund innan servering så de blir rumstempererade.
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där :)
0