Alltså chocolate chip cookies är ju så magiskt gott och enkla att att baka. Jag testade att förenkla detta recept ytterligare genom att baka dessa i en bakform/långpanna i mindre storlek (16×16 cm) och det blev verkligen så bra.
När man bakar i en form istället för individuella kakor så är det även jättelätt att fylla kakdegen med något riktigt gott, som i det här fallet, NUTELLA❤

Dessa rutor blev krispiga men ändå mjuka och fullkomligt beroendeframkallande. Testa detta recept så snabbt det går är mitt tips.

CHOCOLATE CHIP COOKIERUTOR MED NUTELLA
Ugn 160 grader
200 g smör, rumstempererat
250 g socker, farin eller strö (ca 2,5 dl, lite mer)
1 ägg
5 g vaniljsocker (1 tsk)
320 g vetemjöl (ca 5 dl)
2 g bikarbonat (1/2 tsk)
1 krm salt
1 tsk kanel (kan uteslutas)
200 g mörk choklad, hackad
250 g nutella
50 g hackad mjölkchoklad att toppa med
GÖR SÅHÄR:
1. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker med en slickepott tills det blir krämigt.
2. Tillsätt ägget och rör igen.
3. Ha i vetemjöl, bikarbonat och salt och vänd försiktigt ihop till en kakdeg.
4. Tillsätt den hackade chokladen och knåda ihop.
5. Tryck ut hälften av degen i en fyrkantig form som är ca 16x16 cm i diameter. Tryck upp degen lite på kanterna som en skål.
6. Bred ut nutella över degen med hjälp av en slickepott.
7. Tryck ut resten av degen över och försök att trycka ihop kanterna lite, toppa sedan med lite hackad mjölkchoklad eller valfri annan choklad.
8. Baka i mitten av ugnen i ca 25-30 min.
9. Låt svalna en aning och skär sedan i rutor. Njut sedan tillsammans med en kopp kaffe eller kall mjölk.

Glöm inte att följa mig på instagram också, tovespatisserie heter jag där 🥰
0