Rocky road, en härlig kombination av smaker och konsistenser!

Kanske det snabbaste och enklaste julgodiset som finns? Jag älskar kombinationen av sött, mjukt, segt, knaprigt och salt så detta är verkligen ett godis som jag gillar.

Det bästa är att du kan ha i precis vad du vill och har hemma, så välj alla dina favoriter och gör detta redan idag.
Jag använder kondenserad mjölk i min Rocky road och det ger smeten en mer fudgeliknande och seg konsistens nästan istället för bara choklad.
Måtten är inte så viktiga, ös på bara med det du gillar.

De viktigaste sakerna i en rocky road för mig är DUMLE <3 och flingsalt på toppen. Saltet gör verkligen så mycket och gör att det inte blir för sött.
ROCKY ROAD
1 burk kondenserad mjölk
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
30 g minimarshmallows (ca 1 dl eller nåt)
30 g salta jordnötter (ca 1 dl också)
100 g dumle (ca 10-15 kolor)
100 g hackad vit choklad, hälften i smeten och hälften på toppen
krossade pepparkakor
flingsalt
GÖR SÅHÄR:
1. Häll kondenserad mjölk, mjölkchoklad och mörk choklad i en kastrull och småkoka på låg värme tills chokladen smält och smeten fått en kolaliknande konsistens. Ca 5 min eller nåt. Den börjar släppa lite från kanterna. Ställ åt sidan en liten stund och låt svalna en aning så att resten av ingredienserna inte smälter.
2. Hacka sedan allt som ska ned i lagom stora bitar. Spara lite av varje ingrediens till att toppa Rocky roaden med.
4. Vänd ned allt gött i smeten och häll upp i en lagom stor form klädd med bakplåtspapper. Jag använde en som är 16x16 cm men silkonbalkar går också jättebra att använda.
5. Toppa med resten av godiset och tryck till lite grann och flingsaltet och ställ sedan i kylen ett par timmar.
6. Skär upp i fina rutor och ät.
Glöm inte att följa mig på Instagram och Tiktok med, tovespatisserie heter jag där :)
0