Inget säger väl vår och sommar som en knäckig god smulpaj!

Det bästa är att det går att variera i oändlighet genom att byta ut bären mot frukt eller annat. Denna gång blev det hallon och jordgubbar. Så gott!

Och framförallt går det på nolltid att baka.
Jag gjorde dessa i portionsformar men det går lika bra att göra i en stor form.

KNÄCKIG SMULDEG
Ugn 200 grader
120 g smör
40 g sirap (ca 4 msk)
120 g socker (ca 1,5 dl)
2,5 g salt (1/2 tsk)
10 g vaniljsocker (ca 1 msk)
80 g havregryn (2 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)
1/2 tsk bakpulver
FYLLNING
400 g valfria bär, jag blandade färska jordgubbar och hallon
20 g maizena (2 msk)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
GÖR SÅHÄR:
1. Smält smöret. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tillsätt sirap och socker och rör till en jämn smet.
3. Blanda ner resten av ingredienserna och rör till en deg. Det blir som en blandning mellan deg och smet.
4. Dela bären och blanda med maizena och vaniljsocker.
4. Fyll upp pajformen med bär och lägg degen över och tryck till.
5. Baka i mitten av ugnen i ca 20 min tills pajen är gyllene och knäckig.
6. Låt svalna något och servera sedan med vaniljglass. SÅ gott!
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där 😏
0