Ett roligt sätt att baka kladdkaka på är att göra det i glassformar och sedan doppa i mjökchoklad!

Eller egentligen går det lika bra att baka i en vanlig form och sedan skära ut kakan i lämlig form och storlek och sedan sätta i glasspinnar och doppa i mjölkchoklad.
Jag gjorde liknande till alla hjärtans dag men då i hjärtform.

Det är roligt och fint att sedan dekorera med smält choklad och toppa med något strössel eller så. Perfekt till kalas eller liknande när man vill piffa upp en vanlig kladdkaka lite.

KLADDKAKA
Ugn 175 grader över och undervärme (om man som jag har en gammal ugn) eller ca 160 grader varmluft.
200 g smör
180 g strösocker (2 dl)
75 g farinsocker (1 dl)
150 g ägg (ca 3 ägg)
ca 1 krm äkta vaniljpulver eller vaniljstång
5 g vaniljsocker (1 tsk)
40 gram kakao (1 dl)
180 g vetemjöl (3 dl)
3 g salt (1/2 tsk)
100 g mjölkchoklad
DEKOR
200 g mjölkchoklad
1 tsk rapsolja
Strössel, kokos eller hackade nötter
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader över och under värme eller 160 grader varmluft. Förbered glassformarna genom att lägga dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i chokladen och låt smälta. Tillsätt socker och vanilj och rör om.
3. Ha i äggen ett i taget och rör om.
4. Sikta de torra ingredienserna och vänd i med slickepott.
5. Baka mitt i ugnen i ca 10-15 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten men med fasta kanter. Sätt i en glasspinne i varje glass.
6. Låt svalna i frysen i ett par timmar.
7. Smält chokladen försiktigt i ett högt smalt glas i mikron, i 30 sekunders intervaller eller över ett vattenbad.
8. Blanda ner oljan. Förbered ett bakplåtspapper att lägga glassarna på.
9. Doppa ned "glassarna" i chokladen och låt rinna av ordentligt. Fyll upp en spritspåse och klipp ett litet hål, spritsa sedan fram och tillbaka ett fint mönster med choklad.
10. Förvara i kyl fram tills servering och servera sedan med lättvispad grädde.
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där 😌
0