11 maj, Chokladbollens dag. Ännu en dag tillägnad ett bakverk, nu börjar de väl ändå spåra ur lite?😂

Men jag älskar chokladbollar så det gör mig inget. Jag älskar kaffe och kaffesmak och gillar chokladbollar med mycket smak av kaffe.
Genom att doppa dem i choklad fäster kokosen bättre och lite extra chokladsmak tillförs.

Sen kommer den ständigt återkommande frågan, föredrar du att rulla dem i kokos eller pärlsocker?
Jag själv föredrar kokos alla dagar i veckan, får rysningar av pärlsocker😂
CHOKLADBOLLAR
130 g rumstempererat smör
120 g havregryn (4 dl)
135 g socker (1,5 dl) byter ibland ut en del mot florsocker
20 g kakao (ca 3 msk)
135 g socker (1,5 dl) byter ibland ut en del mot florsocker
20 g kakao (ca 3 msk)
13 g vaniljsocker (ca 1,5 msk)
15 g bryggkaffe + ca 2 tsk snabbkaffe (smaka av)
50 g mjölkchoklad, smält
1 nypa salt
15 g grädde (1 msk) (går jättebra att utesluta men jag tycker det blir gott)
GÖR SÅHÄR:
1. Mixa havregrynen i en matberedare ganska fint.
2. Smält chokladen.
3. Ha i smöret och mixa ihop.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn fin smet.
5. Låt stå plastat i rumstemperatur eller kylen ett tag om du inte ska rulla dem direkt.
6. Rulla bollar i valfri storlek och lägg i kylen och låt stelna. Jag brukar köra 30 g, tycker det är lagom storlek.
7. Smält under tiden chokladen i mikron och förbered en skål med kokos och ett tomt fat.
8. Tag på dig plasthandskar och ta lite choklad i händerna, ta sedan upp en boll och täck hela i ett tunt lager choklad. Släpp ner i kokosen och skaka skålen så kokosen fördelas jämnt över hela bollen.
9. Kyl igen en liten stund och njut sedan.
0