Tove Olsson

Browniecookies med mjölkchoklad
Dessa browniecookies blev SÅ goda och perfekta när man vill ha något gott, riktigt snabbt! 
Dem är tjocka och mjuka med lite knapriga kanter och med stora härliga chokladbitar i.
Flingsaltet på toppen blir som pricken över i:t och framhäver verkligen chokladsmaken. 
Det kan inte bli mycket bättre än så tror jag bestämt. 
 
BROWNIECOOKIES MED FLINGSALT
115 g smör, smält
50 g kakao (lite mer än 1 dl)
225 g socker (2,5 dl) 
1 nypa vaniljpulver 
35 g rapsolja (3 msk)
1 ägg  
190 g vetemjöl (lite mer än 3 dl)
3 g bakpulver  (1 tsk)
1 tsk salt
100 g mjölkchoklad, hackad i bitar
 
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. 
2. Smält smöret och blanda sedan i kakao, socker, vaniljpulver och rapsolja. 
3. Tillsätt ägget och låt gå ihop. 
4. Blanda i mjöl, bakpulver och salt och låt gå ihop snabbt till en deg. 
5. Hacka chokladen och vänd i. 
6. Använd en glasskopa och skopa 9 kakor eller använd händerna och gör mindre beroende på hur stora kakor du vill ha. 
7. Tryck till dem lätt på plåten (de flyter inte ut så mycket så om man vill ha tunna kakor, tryck ut dem mer) och baka sedan i ca 10-12 minuter i mitten av ugnen. 
8. När de kommer ut är de mjuka men blir lite hårdare sedan så var noga med att inte överbaka dem så att dem blir hårda. 
9. Ett knep för att få runda fina kakor är att använda ett uppochnervänt glas och sätta över kakorna när de precis kommit ur ugnen och sedan göra cirkulerande rörelser över kakan och på så sätt forma dem fint. 
10. Njut med ett glas kall mjölk! 
 
Glöm inte att följa mig på instagram också, tovespatisserie heter jag där! 😘
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress