Passa på att ta tillvara på sommarens bär i frysen och gör egna geléhjärtan till alla hjärtans dag på söndag! Perfekta att ge bort till någon man håller kär <3

Dessa går jättesnabbt att göra och smakar magiskt, sedan vet du exakt vad som finns i.

Jag gjöt dessa i silikonformar, en hjärtformad och sedan små kupoler, sedan valde jag att doppa dem i syrligt socker istället för vanligt för att inte få för sött godis men det går lika bra att använda bara strösocker.

Jag rekommenderar verkligen er att göra dessa om ni gillar geléhjärtan!

Dessa är gjorda med jordgubbar men det går lika bra att göra med hallon eller något annat bär, men sockermängden kan behöva justeras då. Jag skulle ta något mer socker om man använder hallon.
SYRLIGA GELÉHJÄRTAN MED JORDGUBBSSMAK
32 g gelatin (17-18 blad) Det är mycket gelatin i detta godis!
150 g vatten (1,5 dl)
350 g socker (3,8 - lite mindre än 4 dl)
125 g glykos
170 g jordgubbspuré (gör puré av 300 g frysta jordgubbar. Koka upp och sila av)
8 g citronsyra (ca 1/2 msk)
DEKORATION
45 g socker (1/2 dl)
1/2 kryddmått citronsyra
GÖR SÅHÄR:
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp vatten, socker och glykos till 140 grader. Använd en termometer. Man kan koka sockerlagen på ganska hög värme men se till att sänka ordentligt när purén kommer i för att det inte ska brännas i botten.
3. Tillsätt purén vid 140 grader och låt koka upp igen till 115 grader på låg till medelvärme.
4. Ha i citronsyran och de blötlagda gelatinbladen.
5. Fyll upp dina formar med tec en knäcktratt eller spritspåse men akta fingrarna, det är väldigt varmt. Smeten stelnar så se till att vara snabb på att fylla upp formarna. Låt sedan stelna i rumstemperatur i ett par timmar, eller gärna över natten.
6. Rör ihop socker och citronsyra och rulla godiset i.
7. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där :)
0