Upp med en hand alla som älskar Oreos?! Det är en populär kaka som de flesta tycker om enligt min erfarenhet och vad kan då gå fel med att göra en krämig cheesecake med smak dessa kakor?

Denna cheesecaken är fullproppad med Oreos i olika former och smakar så gott! Den bakas enkelt utan ugn och går snabbt att göra, förrutom lite frystid.

Toppa med vispgrädde, bär och lite fler kakor.

Fyllningen är fylld av smarriga oreos.

Jag dekorerade även med lite ätbara blommor.
OREOBOTTEN
120 smör
300 g mixade Oreos (2 paket)
lite salt
GÖR SÅHÄR:
1. Mixa kakorna i en mixer.
2. Smält smöret. Blanda ner i kaksmulorna och lite salt och mixa till en jämn smet.
3. Fyll din form med kaksmulorna. Till denna cheesecake använde jag en liten form på 16 cm i diameter och fyllde upp med smulor längs hela kanterna. Ta din tid att göra detta noggrant om du ska fylla upp på kanterna för det blir verkligen fint om man gör ordentligt. Det är enklast att fylla kanterna först och använda en sked till det och försiktigt pressa upp kanterna till ca 1 cm i tjocklek runt hela.
Ska man bara ha på botten kan man ta en större springform eller göra ett mindre recept.
Det går bra att göra i en vanlig typ 23 cm form också och bara ha smulor i botten.
4. Frys en liten stund medan du gör fyllningen.
CHEESECAKEFYLLNING
3 gelatinblad
100 g vispgrädde (1 dl)
90 g socker (1 dl)
250 g vispgrädde (2,5 dl)
1 tsk vaniljsocker
300 g färskost, typ Philadelphia
120 g krossade oreos
DEKORATION
Ca 2 dl vispgrädde
Oreos
Färska bär
Blommor och blad
GÖR SÅHÄR:
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
2. Värm upp den mindre mängden grädde med socker och smält sedan i gelatinet, rör om ordentligt och ställ sedan åt sidan en stund.
3. Vispa den större mängden grädde med vaniljsocker ganska löst till fluffiga toppar.
4. Vispa sedan upp färskosten i en annan skål och tillsätt gelatinblandningen under omrörning så att det inte blir några klumpar.
5. Hacka oreos och vänd ner i färskosten.
6. Vänd ihop den vispade grädden med resten av ingredienserna med en slickepott och fyll sedan din form med kaksmulor.
7. Ställ in cheesecaken i frysen i ett par timmar tills den har stelnat helt.
8. Vispa grädden och spritsa ut över cheesecaken, dekorera med oreos delade på mitten, lite smulor av oreos och färska bär.
8. Låt tina i rumstemperatur en stund innan servering och förvara i kylen eller frysen.

Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där :)
0