Tove Olsson

Citronkladdkaka med hallon
Choklad i all ära men en kladdkaka med smak av citron är så syrligt och fräscht! 
Jag älskar citron i bakverk och speciellt nu när det börjar bli varmare ute. 
Denna kaka går blixtsnabbt att svänga ihop och smakar fantastiskt. 
Med lite tinade frysta eller färska hallon och lite lättvispad grädde till är fikastunden räddad. 
CITRONKLADDKAKA
Ugn 175 grader över och undervärme eller ca 160 grader varmluft.
 
200 g smör
270 g strösocker (3 dl)
150 g ägg (ca 3 ägg)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
200 g vetemjöl (lite mer än 3 dl)
3 g salt (1/2 tsk)
15 g citronsaft (ca 1/2 citron)
zest från 2 citroner

GÖR SÅHÄR: 
1. Sätt ugnen på 175 grader över ohch under värme eller 160 grader varmluft. Smörj en form med smör och eventuellt bakplåtspapper. Om man har en nonstick form behövs oftast inget bakplåtspapper men kan va skönt att ha.
2. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i socker och vanilj.
3. Ha i äggen ettt i taget och rör om.
4. Sikta de torra ingredienserna och vänd i med slickepott. Tillsätt zest och juice från citron.
5. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten men med fasta kanter. 
6. Låt svalna i kylen i ett par timmar. 
7. Servera med lättvispad grädde och hallon. 

Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där! 😊





Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress