Tove Olsson

Vaniljkola med havssalt
Kola är ju nog något av de bästa med julen, håller du med? Jag gör alltid flera olika sorter varje år och älskar varenda en.
Jag tycker det är så roligt att göra julgodis och ge bort som en fin julklapp. 
Detta recept är enkelt att göra och om man vill variera sig lite kan man bryna smöret först.
VANILJKOLA MED HAVSSALT
250 g grädde
250 g ljus sirap 
250 g socker 
50 g smör 
1 vaniljstång eller lite vaniljpulver 
1 nypa salt
 
GÖR SÅHÄR: 
1. Koka upp alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull under omrörning på medelvärme till ca 125-127 grader.
2. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form i passande storlek. Strö över lite havssalt och låt stelna i rumstemperatur i ett par timmar. 
För att veta vilken storlek på form som behövs kan du väga ingredienserna ( i detta fall ca 750 g) och mäta upp med vatten i en form först.
3. Skär sedan i bitar med en vass kniv och packa in i smörpapper. 
4. Lägg i en fin glasburk och ge bort som julklapp eller behåll själv. 
 
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där. 😊
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress