Chokladkola kan ju vara nåt av de godaste vi har till jul, håller ni med? Jag får inte nog av julgodis och kola för tillfället och har gjort så många okika sorter detta år.

Denna gång tillsatte jag pepparkakskrydda i min vanliga chokladkola och oj vad gott det blev.
Testa detta recept nuuuuu.
CHOKLAD OCH PEPPARKAKSKOLA
300 g grädde (3 dl)
50 g smör
1 vaniljstång eller lite vaniljpulver
225 g socker (2,5 dl)
20 g kakao (1/2 dl)
10 g vaniljsocker (2 msk)
210 g sirap (1,5 dl)
1 nypa salt
5 g pepparkakskrydda (1 msk)
GÖR SÅHÄR:
1. Koka upp alla ingredienser under omrörning på medelvärme till ca 123 grader.
2. Häll upp i en klädd form i passande storlek och låt stelna ett par timmar i rumstemperatur.
Ett tips är att väga upp ingredienserna och sedan testfylla med samma mängd vatten för att se om formen passar. (I detta fall ca 750g).
3. Dela i valfri storlek och packa in i smörpapper.
0