Enkla mördegskakor är både enkelt och gott och tar knappt någon tid alls.
Man kan leka och experimentera hur mycket som helst med degen och göra många olika former och smaksättning.

Här har jag bara fyllt de färdiga kakorna med hasselnötskräm men man kan fylla med vilken fyllning som helst, tex sylt, curd eller choklad.

MÖRDEG:
90 g smör
90 g florsocker (1,5 dl)
2 g bakpulver (2 krm)
55 g ägg (1 st)
205 g mjöl (3,5 dl)
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda ihop allt i en matberedare eller för hand till en deg, ha i ägget sist. Låt precis gå ihop.
2. Platta ut till en rektangel och plasta in i plastfolie. Kyl i ca 30 min.
3. Kavla ut mördegen tunt och stansa ut valfria former, om krämen ska synas så stansa ut en mindre form på hälften av kakorna. Det är kul att göra lite olika tycker jag.
4. Baka på 175 grader i ca 10 min eller tills de fått lite färg.
5. spritsa på kräm på de släta kakorna och tryck dit toppen med hål. Servera direkt :)

Glöm inte att följa mig på instagram för att inte missa något. tovespatisserie heter jag där! 😊
0