Tove Olsson

Mörka chocolate chip cookies
Vem gillar inte chocolate chip cookies egentligen?
Mina favoriter är mjuka kakor med något sega kanter, hur äter du helst dina?
Jag bakar oftast ljusa kakor med mycket choklad i men nu blev det kakao även i degen och fylld med en massa god choklad.
Chokladen i kakorna kan man variera och byta ut mot andra sorter och här har jag kört med både ljus, vit och mörk choklad.
Dessa kakor går jättesnabbt att röra ihop och du har sedan nybakade kakor på nolltid.
 
CHOCOLATE CHIP COOKIES MED KAKAO
100 g smör
25 g socker (2 msk)
110 g farinsocker (1,5 dl)
25 g ägg (1/2 ägg)
120 g mjöl (2 dl)
25 g kakao (4 msk)
5 g bakpulver (1 tsk)
en nypa salt
170 g valfri choklad hackad i bitar eller pellets(jag körde en blandning av 50 g ljus, 90 g vit och 30 g mörk)
 
GÖR SÅHÄR:
1. Rör ihop smör och sockret i en hushållsmaskin med vingen eller för hand. 
2. Tillsätt ägget. 
3. Ha i de torra ingredienserna och låt gå ihop till en deg.
4. Ha i chokladen och låt gå ihop.
5. Skopa upp kakor med hjälp av en glasskopa (det är enklast tycker jag) och lägg på plåt med lite mellanrum. Tryck till dem lite lätt. 
6. Baka på 175 grader över och undervärme i ca 10 min. Jag gillar när de är mjuka med något sega kanter så jag tar ut dem mellan 10-12 min. 
7. Låt svalna på plåten.
8. NJUUUUT.
 
 
Glöm inte att följa mig på instagram, tovespatisserie heter jag där :)
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress