Tove Olsson

Kladdig mandelkaka med vit choklad med jordgubbspannacotta
Glad midsommar på er! 
Har flyttat och haft sjukstuga i flera veckor här hemma, då har bloggen tyvärr blivit lidande.
Men idag är det midsommar och idag ska det bakas och ätas gott. 
Det blir inget vanligt midsommarfirande i år men något gott att äta till dessert blir det i alla fall. Vet du inte vad du ska fika idag så rekommenderar jag denna sommardröm.
Glutenfri kladdig mandelkaka med vit choklad toppad med frisk jordgubbspannacotta, så gott!
MANDELKAKA MED VIT CHOKLAD
100 g smör
80 g farinsocker (1 dl)
90 g socker (1 dl)
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
125 g ägg (ca 2,5 eller 3 små ägg)
100 g vit choklad
110 g mandelmjöl (2 dl + 1 msk) 
 
GÖR SÅHÄR:
Ugn 180 grader 
1. Smält smöret i en kastrull. 
2. Blanda i de båda sorterna socker, vaniljpulver och salt.
3. Ha i ett ägg i taget och rör mellan varje.
4. Smält chokladen och vänd ner. 
5. Vänd i mandelmjöl med slickepott.
6. Fyll upp smeten i en rund springform ca 20 cm i diameter eller i mitt fall en rektangulär form.
7. Baka i ca 15 min eller tills kakan stannat på kanterna men är kladdig i mitten. Låt svalna.
 
JORDGUBBSPANNACOTTA
250 g jordgubbspuré (kokade silade jordgubbar)
15 g socker (1 msk)
15 g lime (1 msk)
200 g grädde (2 dl)
35 g socker (ca 2 msk) 
1 nypa vaniljsocker
5 g gelatin (3 gelatinblad) 

GÖR SÅHÄR: 
1. Koka upp jordgubbspuré, de första sockret och limejuice. 
2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 min.
3. Tillsätt grädde, socker och vanilj och låt koka upp igen.
4. Smält ner gelatinet.
5. Häll pannacottan i valfria silikonformar eller om du fryst kakan, direkt på kakan. Låt sätta sig i frysen i några timmar och ta sedan fram och dekorera. 
6. Toppa med lite grädde och färska jordgubbar, mums! 
 
Glöm inte att följa mig på instagram: tovespatisserie heter jag där :)
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress